2020 Yılı Jürileri

Çağdaş Kul

Çağdaş Kul 29 yaşında, İstanbul’da yaşamaktadır. Hacettepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden mezun olmuştur. Sokak fotoğrafçılığına olan tutkusu üç yıldır devam etmektedir. Çeşitli fotoğraf projeleri üzerine çalışmaktadır. Miami Street Photography Festival 2019, Spi Awards 2019 Brussel Street Photography festival 2019, 212 Photography İstanbul 2020 yarışmalarında finalist olmuştur. Uluslararası sokak fotoğrafı kolektifi olan Through The Lands’in üyesidir.

Efe Çaylak

Adana doğumludur. Lisans eğitimimi Çukurova Üniversitesi Kimya Bölümü’nde tamamladı. 2009’dan bu yana sokak fotoğrafçılığı ile ilgileniyor.

Gabi Ben Avraham

İsrailli bir fotoğrafçıyım (60), Tel Aviv’de yaşıyorum. Tek bir tıklamayla çevremdeki önemsizliği anlamlı bir şekilde doldurmaya ve izleyiciyle paylaşmak için özel ve samimi bir halüsinasyon yaratmaya çalışıyorum. An geçse de izleyicinin hafızasında yanar.

Birkaç yıldır bağımsız çekim yapıyorum ve Sokak Fotoğrafçılığı atölyelerinde ders veriyorum. Pek çok sergiye, kişisel, gruplara ve Sokak fotoğrafçılığı festivallerine katıldım, çeşitli sokak fotoğrafçılığı yarışmalarında jüriydim ve 2020 Lensculture sokak fotoğrafçılığı tekil kategori yarışmasında birinciliği kazandım.

İlker Karaman

İlker Karaman Ankara’da yaşamakta olan Türk sokak fotoğrafçısıdır. Geometrik kullanımlara öncelik veren kompozisyonları, yüksek kontrast sokak fotoğrafları ve otoportre fotoğraf çalışmalarıyla bilinmektedir. Fotoğrafları pek çok uluslararası fotoğraf dergilerinde, sergilerinde ve kitaplarında sergilenmiştir. 2018 yılında “Kendimin Peşinde” isimli fotoğraf serisi ile Lensculture Sokak Fotoğrafçılığı Ödülleri’nde ikincilik, Uluslararası Fotoğrafçılık Ödülleri’nde üçüncülük elde etmiştir. Bunlara ek olarak, 2018 yılında düzenlenen İtalya Sokak Fotoğrafı Festivali’nde ve StreetFoto San Francisco Sokak Fotoğrafı Festivali’nde çalışmaları ile finalist olmuştur. 2019 yılında Miami Sokak Fotoğrafçılığı Festivali’nde bir çalışması ile finale kalmıştır. İlker Karaman 2020 İtalya Sokak Fotoğrafı Festivali’nde juri olarak görev almıştır. Uluslararası sokak fotoğrafı kolektifi Little Box Collective’in bir üyesidir.

Julia Coddington

Julia Coddington, Avustralya’dan bir sokak fotoğrafçısıdır. Unexposed Collective’in (ve şubeleri, Unexposed South Asia ve Unexposed Australasia) kurucularındandır. Gittikçe gelişen uluslararası kadın sokak fotoğrafçıları topluluğu olan @womeninstreet’in yöneticisi ve Little Box Collective’in bir üyesidir.

Julia’nın çalışmaları uluslararası alanda sergilendi, Avustralya’da uluslararası sokak fotoğrafçılığı yarışmalarında finalist oldu, sokak fotoğrafçılığı dergilerinde yer aldı ve fotoğraf podcast’lerinde röportaj yaptı. Julia ayrıca uluslararası ve Avustralya’da atölye çalışmaları da veriyor.

Julie Hrudová

Julie Hrudová (1988) Prag’da doğdu, şu anda Hollanda’nın Amsterdam şehrinde yaşıyor ve çalışıyor. The Guardian ve VICE News gibi çeşitli yayınlarla çalıştı. Julie’nin çalışmaları da uluslararası ölçekte çok sayıda gösteride sergilendi. 2019’da Burn My Eye sokak fotoğrafçılığı kolektifine katıldı. Kendi fotoğraf faaliyetlerinin yanı sıra, Hollanda’daki RTL News’de fotoğraf editörü ve sokak fotoğrafçılığında tekrarlarla ilgili bir proje olan StreetRepeat’in kurucusudur.

2020’de Hollanda gazetesi Het Parool için Amsterdam’dan haftalık bir sokak fotoğrafı çekiyor.

Livia Belkova

Lívia Belková, 1987’de Slovakya’da doğdu. Siyaset bilimleri okudu ama her zaman kendisini görsel olarak ifade etmesi gerekti. Resim, yağlı boya, daha sonra Türk ebru sanatı ile çalışmalarına başladı, ancak asıl tutkusu ve kendisini tanınır hale getiren şey sokak fotoğrafçılığı oldu. Biri Slovakya’da diğeri Türkiye’de olmak üzere iki yuvası bulunuyor. Arka ışık, düşük açılar ve geometri ile çalışmayı seviyor.

Maciej Dakowicz

Maciej Dakowicz, deneyimli bir Polonyalı fotoğrafçı ve eğitimcidir. Uluslararası sokak fotoğrafçılığı topluluğu UP Photographers’ın bir üyesi ve resmi bir Fujifilm X-Fotoğrafçısıdır. İlgi alanları belgesel, seyahat ve sokak fotoğrafçılığıdır.

Maciej’in fotoğrafları geniş çapta yayınlanmış, sergilenmiş ve fotoğraf festivallerinde gösterilmiştir. Çok sayıda ödülün sahibidir ve birkaç fotoğraf yarışmasını yönetmiştir. Fotoğrafları, “Street Photography Now”, “The World Atlas of Street Photography”, “100 Great Street Photographs”, “Street Photography: A History in 100 Iconic Photographs” ve “Bystander: A History of Street Photography” gibi önemli sokak fotoğrafçılığı kitaplarında yer almıştır. Maciej’in ilk monografisi Cardiff After Dark, Ekim 2012’de yayınlanmıştır. Şu anda, Asya ve Doğu Avrupa’daki popüler sokak fotoğrafçılığı atölyelerini öğretmekle meşguldür.

Melissa O’Shaughnessy

Melissa O’Shaughnessy, New York’ta yaşayan bir fotoğrafçıdır. 27 fotoğrafçıdan oluşan uluslararası bir kolektif olan UP’nin bir üyesidir ve çalışmaları, Bystander: A History of Street Photography’nin üçüncü baskısında yer almaktadır. İlk kitabı Perfect Strangers: New York City Street Photographs, Ekim 2020’de Aperture tarafından yayınlanacaktır.

Metin Ekin MG

1975 yılında Adana’da doğdu. İstanbul Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü’nden lisans derecesi aldı. Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf Bölümü’nde, yüksek lisans programına devam etmektedir. Sanat felsefesi ve estetik kuramları alanında kendisini geliştirmektedir. Flaşlı sokak fotoğrafları çekmektedir.

Nick Turpin

Nick Turpin, Londra’daki Westminster Üniversitesi’nde Fotoğrafçılık okudu, 1990’da The Independent Newspaper’a haber, film ve röportaj portreleri çekerek katıldı. 1998’de Nick, IBM, Jaguar, Microsoft ve Toyota gibi müşteriler için dünya çapında reklamcılık yapan bir ticari fotoğrafçı olarak uzun bir kariyer başlattı. Nick, 2000 yılında, bir yaklaşım olarak Sokak Fotoğrafçılığına olan ilginin çağdaş yeniden canlanmasında önemli bir rol oynayan ilk uluslararası Sokak Fotoğrafçılığı Kolektifi iN-PUBLiC’yi kurdu. 2017’de Nick’in Londralı yolcuları resmeden ‘Gece Otobüsü’ projesi büyük beğeni topladı, ayrıca Bystander: A History of Street Photography ve Street Photography Now’da da yer aldı. Nick, Tate Modern, The Discovery Channel, Apple için Sokak Fotoğrafçılığı dersleri vermiştir ve Oxford Brookes Üniversitesi’nde Fotoğrafçılıkta Yardımcı Okutman olarak görev yapmaktadır. Nick şu anda Londra’da yaşıyor, “Exodus” projesi için finans bölgesinin ıssız sokaklarını kaydediyor.

Nurten Kurt

1983 Trabzon doğumluyum. 2004 te 19 Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesinden mezun oldum. 2017 de başladığım Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Fotoğraf Bölümü’ne şuan devam etmekteyim. Çalışmalarımı; sokak, yasam ve felsefeden beslenen içe dönüşler ,değişen doğa ve sokak yaşamlarını konu alan kavramlarla sürdürmekteyim. “Bach in müziğini fotoğraflarımda ne zaman duyacağım” diyen Edward Weston‘a kulak vererek; doğadaki ritmi ve dengeyi sokakta aramayı seven bir gözle üretmeye çalışıyorum. Fotoğraftaki büyünün, ne geç ne erken zamanda yaşanan; an ve duyguda olduğuna inanıyorum.

Sami Uçan

Sami Uçan 38 yaşında, İstanbul’da yaşamaktadır. Bir kamu kurumunda mühendis olarak çalışmaktadır. 2008 yılında başladığı fotoğraf serüvenini her geçen gün artan bir heyecanla sürdürmektedir. Ulusal uluslar arası dergi ve kitaplarda fotoğraflarına yer verilmiştir. Birçok fotoğraf derneğinde gösteriler yapmış birikimini fotoğraf severlerle paylaşmıştır. 2018 yılında sokak kedilerini konu aldığı KEDİ albümü yayınlanmıştır.

Serkan Tekin

Serkan TEKİN, İstanbul’da yaşayan ve İstanbul sokaklarına tam anlamıyla sevdalı bir sokak fotoğrafçısı. Farklı teknikler kullanarak sokakları yorumlamakta; ağırlıklı olarak geometrik içerikleri, ilginç-eğlenceli tesadüfleri ve mizahı fotoğraflarında ana tema olarak kullanmaktadır. ‘İstanbul:Bir sokak Operası’ projesi ile çeşitli seminerler vermiştir. Ayrıca, İstanbul’da çeşitli sokak fotoğrafı atölyeleri yapmaktadır. San Francisco, Brüksel, Miami ve Londra Sokak fotoğrafı festivallerinde finalist olan Serkan TEKİN, çeşitli platformlarda ve projelerle sokak fotoğrafı çalışmalarını sürdürmektedir.

Suzan Pektaş

İstanbul merkezli serbest fotoğrafçı Suzan Pektaş, fotoğrafla olan tutkulu bağını üniversite yıllarında kurdu. 2000 yılından bu yana aktif olarak fotoğrafla ilgilenen, atölye ve eğitim programları ile kendini geliştiren Pektaş, 2015’de Altan Bal ile Belgesel Fotoğraf Atölyesi’ne katılarak belgesel fotoğrafçılığa yöneldi. Kendisini sanat ile belgeselin kesiştiği noktada konumlandıran Pektaş, çalışmalarında bireyin varoluş sorunsalını ve çevresiyle ilişkisini yoğun olarak işlerken farklı konseptleri de deneyimlemeyi sürdürmektedir. Güncel projeleri ağırlıklı olarak kadınlar, kentsel dönüşüm ve göç üzerinedir. Çalışmaları; Leica Camera, LFI Magazine, LensCulture, 6MOIS, RedMilk Magazine, APF Magazine vb. basılı ve çevrimiçi medyada yer aldı ve uluslararası festivallerde sergilendi.

Taras Bychko

Taras Bychko, 1987 yılında Lviv’de (Batı Ukrayna) doğdu. Belgesel ve sokak fotoğrafçılığı türlerinde çalışıyor. Çalışmaları Miami Street Photo Festival (2016, 2017, 2018), Eastreet 4 – photography of Eastern Europe (2017), Odessa / Batumi Photo days (2017), Leica Street Photo (2018) ve diğer birçok uluslararası ve Ukraynalı fotoğraf yarışmalarında sergilendi. Ukrayna Ulusal Yarışması’nda “2016 Yılın Fotoğrafçısı” “Sokak Fotoğrafçılığı” kategorisinde birinci oldu. Belgesel Aile Ödülleri’nde finalist ve 2. En İyi Genel Fotoğraf Ödülü (2018) sahibidir.

Fotoğrafı “100 Harika Sokak Fotoğrafı” (Prestel, 2017) kitabında yer aldı ve fotoğrafları ayrıca Burn Magazine, National Geographic, Lens Culture, 121 tıklama, Bird in Flight ve diğerlerinde yayınlandı. Ukrainian Street Photography grubunun parçası ve Little Box Collective’in bir üyesidir.